Кулінарія

Курячі нагетси з вершково-часниковим соусом.

Філе куряче – 700 грам.

Яйця – 3 шт.

Борошно пшеничне.

Майонез (або сметана) – 50 грам.

Гірчиця – 25 грам.

Панірувальні сухарі – 150 грам.

Сіль по-смаку.

Приправа каррі по-смаку.

Чорний перець по-смаку.

Інгредієнти для вершково-часникового соусу:

Сир – 150 грам.

Вершкове масло – 70 грам.

Молоко – 100 грам.

Сухий часник – за смаком.

Спосіб приготування:

Насамперед нам потрібно замаринувати філе куряче: для цього нарізаємо філе на невеликі поздовжні шматочки, перекладаємо їх у зручну ємність, відправляємо туди ж майонез, приправу каррі, солимо, перчимо, додаємо гірчицю і все ретельно перемішуємо, щоб філе добре добре просочилося Залишаємо курку мінімум на одну годину,чим довше маринується філе, тим воно смачніше.

Через одну годину беремо три миски і готуємо їх до приготування кляра: першу наповнюємо борошном, другу збитими яйцями, а третю панірувальними сухарями.

Спочатку обваляем шматочок філе в борошні, потім опустимо його в яйця, потім знову в борошно і знову в яйця. І останнім етапом добряче обваляем його в панірувальних сухарях. Потім кладемо пергамент на деко і кожен шматочок по черзі викладаємо на папір для випічки.

Ставимо деко з майбутніми наггетсами на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Тим часом, поки нагетси випікаються, підготуємо фритюр: ставимо масло на вогонь і накаливаем його. Через 10 хвилин дістаємо нагетси з духовки і відправляємо їх у фритюр на 1-1,5 хвилини. Дістаємо і викладаємо на блюдо.

Тепер приступаємо до приготування вершкового соусу: беремо сковороду, наливаємо в нього молоко, туди ж відправляємо сир, вершкове масло і сухий часник. Нагріваємо на плиті до розчинення сиру, але не кип’ятимо. І тушкуємо на повільному вогні приблизно хвилину. Потім знімаємо з вогню і виливаємо в красиву розетку. Після охолодження соус стане густішим і смачніше. А щоб було ще смачніше, можна їсти і чергувати вершковий соус з кетчупом.

Тепер можемо подавати наші нагетси до столу! Вони нереально смачні: зовні хрустка, золотиста паніровка, всередині ніжна, ароматна курочка, а вершково-часниковий соус кетчуп додадуть оригінальний, тонкий та незабутній смак.

Приємного апетиту!

#їжа #сім’я #сім’я і діти #рецепт #смачний рецепт #смачна їжа #харчування #кухня #кулінарія #курка