Курячі нагетси з вершково-часниковим соусом.
Філе куряче – 700 грам.
Яйця – 3 шт.
Борошно пшеничне.
Майонез (або сметана) – 50 грам.
Гірчиця – 25 грам.
Панірувальні сухарі – 150 грам.
Сіль по-смаку.
Приправа каррі по-смаку.
Чорний перець по-смаку.
Інгредієнти для вершково-часникового соусу:
Сир – 150 грам.
Вершкове масло – 70 грам.
Молоко – 100 грам.
Сухий часник – за смаком.
Спосіб приготування:
Насамперед нам потрібно замаринувати філе куряче: для цього нарізаємо філе на невеликі поздовжні шматочки, перекладаємо їх у зручну ємність, відправляємо туди ж майонез, приправу каррі, солимо, перчимо, додаємо гірчицю і все ретельно перемішуємо, щоб філе добре добре просочилося Залишаємо курку мінімум на одну годину,чим довше маринується філе, тим воно смачніше.
Через одну годину беремо три миски і готуємо їх до приготування кляра: першу наповнюємо борошном, другу збитими яйцями, а третю панірувальними сухарями.
Спочатку обваляем шматочок філе в борошні, потім опустимо його в яйця, потім знову в борошно і знову в яйця. І останнім етапом добряче обваляем його в панірувальних сухарях. Потім кладемо пергамент на деко і кожен шматочок по черзі викладаємо на папір для випічки.
Ставимо деко з майбутніми наггетсами на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Тим часом, поки нагетси випікаються, підготуємо фритюр: ставимо масло на вогонь і накаливаем його. Через 10 хвилин дістаємо нагетси з духовки і відправляємо їх у фритюр на 1-1,5 хвилини. Дістаємо і викладаємо на блюдо.
Тепер приступаємо до приготування вершкового соусу: беремо сковороду, наливаємо в нього молоко, туди ж відправляємо сир, вершкове масло і сухий часник. Нагріваємо на плиті до розчинення сиру, але не кип’ятимо. І тушкуємо на повільному вогні приблизно хвилину. Потім знімаємо з вогню і виливаємо в красиву розетку. Після охолодження соус стане густішим і смачніше. А щоб було ще смачніше, можна їсти і чергувати вершковий соус з кетчупом.
Тепер можемо подавати наші нагетси до столу! Вони нереально смачні: зовні хрустка, золотиста паніровка, всередині ніжна, ароматна курочка, а вершково-часниковий соус кетчуп додадуть оригінальний, тонкий та незабутній смак.
Приємного апетиту!
#їжа #сім’я #сім’я і діти #рецепт #смачний рецепт #смачна їжа #харчування #кухня #кулінарія #курка